Vrijmarkt

Ieder jaar organiseren wij een vrijmarkt welke plaatsvindt op de Serre tussen de Strijplaan en de Siergaarde in Rijswijk. U kunt hier plaats nemen op de stoep of in de hofjes. Houd hierbij rekening dat er ten alle tijden een vrij pad is van minimaal 1 meter.

Het is ook mogelijk om een kraam te huren via de organisatie. Hierdoor bent u verzekerd van een plek. Kijk voor meer informatie op de pagina kraamhuur.

Je mag op Koningsdag in Nederland op straat kopen en verkopen, en de inkomsten zijn die dag belastingvrij. Je moet er vroeg bij zijn want anders heb je geen plek om je spullen te verkopen. Wat zijn de regels en voorwaarden?

Officieel mag je op Koningsdag vanaf 6:00 tot 20.00 uur alles verkopen. Wij communiceren naar buiten toe dat de vrijmarkt om 9:00 begint op de Serre. Natuurlijk bent u eerder welkom om een mooie plek uit te kiezen. Er gelden wel een aantal regels voor de vrijmarkt op Koningsdag in de Strijp:

  • Verkoop van bederfelijk eten is niet toegestaan. De Voedsel en Waren Autoriteit kan naleven op de regels voor voedsel.
  • Bedrijfsmatige verkoop van goederen en etenswaren is verboden. Dit houdt tevens in dat aan dergelijke (markt) handelaren onder geen enkele voorwaarde mogen deelnemen.
  • Er mogen op de vrijmarkt geen dranken verkocht worden.
  • Vapes en tabak zijn niet toegestaan verkocht te worden.
  • De handel/verkoop en/of in het bezit zijn van levende dieren op de vrijmarkt of tijdens andere activiteiten is ten strengste verboden.
  • U dient na afloop zelf alle spullen weg te gooien of mee terug te nemen naar huis. Bij overtreding zal dit worden doorgegeven aan de politie.
  • De straat moet vrij toegankelijk blijven voor calamiteiten.
  • Het is niet toegestaan om spullen aan de schutting, regengoot en de glazen pui op te hangen van de bewoners.

Als je besluit om gebied af te zetten om te reserveren voor de vrijmarkt, zorg dan dat je op tijd aanwezig bent. Gebruik voor het afzetten krijt en/of plakband wat geen lijmresten achterlaat. Verf mag niet! Natuurlijk is het wel zo sportief om een reeds afgezet gebied niet in te pikken. Dat je gebied hebt afgezet wil niet zeggen dat het je bezit is en helaas is niet iedereen zo sportief om je plek voor jou vrij te laten. Je zal dus vroeg je bed uit moeten als je een goede plek wilt bemachtigen. Probeer het samen op te lossen als iemand je plek heeft ingenomen, want hou in gedachten dat die plek nooit je eigendom was.